Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rogaliki z marmoladą

Czas 45 minut Porcji 24 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg mąki
50 g drożdży (pół kostki)
łyżeczka cukru
2 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
25 dag masła
szczypta soli
marmolada
cukier puder do posypania

Rogaliki z marmoladą - sposób wykonania:

Drożdże wkruszamy do miseczki, dodajemy cukier i śmietanę, mieszamy i odstawiamy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło z lodówki i siekamy, następnie robimy wgłębienie i wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz rozczyn z drożdżami. Zagniatamy ciasto, owijamy je w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy, dzielimy na 4 części, każdą część wałkujemy na kształt okręgu. Każdy okręg dzielimy na 8 części. Na każdą nakładamy troszkę marmolady i zwijamy formując zgrabne rogaliki. Rogaliki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem, pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem.


Prześlij przepis

mewa80 | 03-12-11 | Czytano: 25039 razy | komentarzy [0]
Rogaliki z marmoladą komentarz



Opinie i komentarze na temat Rogaliki z marmoladą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rogaliki z marmoladą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje