Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Ryba duszona w marchewce
Czas 70 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 płaty ryby bez ości
1 kg marchewki
ziele angielskie
liść laurowy
koncentrat pomidorowy
olej
Ryba duszona w marchewce - sposób wykonania:
Przyprawioną rybę obsmażamy. Wcześniej starkowaną marchew układamy w garnku na przemian z rybą (układamy warstwowo,oraz dodajemy kilka liści laurowych i ziela angielskiego). Należy ją dusić na małym ogniu około godziny (do tego momentu aż marchew będzie miękka). Od czasu do czasu dolewamy go garnka odrobinę wody tak aby marchewka z rybą nie przywarła do dna naczynia. Gdy danie będzie już gotowe dodajemy około 2 łyżek stołowych koncentratu.
Prześlij przepis ~Gosc | 02-12-08 | Czytano: 20983 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba duszona w marchewce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują