Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rybne roladki z pysznym farszem

Czas 55 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg filetów z morskich ryb
sok z 1 cytryny
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 pomidory z puszki
1 pęczek bazylii
1 łyżka masła (do smażenia)
sól i pieprz

Rybne roladki z pysznym farszem - sposób wykonania:

Bardzo smaczne roladki wg Ewy Wachowicz są pewną odmiana od zwykłego fileta, w dodatku smakują wybornie. Cebule kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy posiekany czosnek, a na koniec pomidory, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy do momentu aż sos mocno zgęstnieje.
Rybę przyprawiamy sola i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na każdy nakładamy farsz, który posypujemy bazylią zwijamy, związujemy nitką lub paskiem pora.
Roladki najlepiej ugotować na parze, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego do wody. Możemy również udusić je na patelni (około 20-30 minut), na niewielkiej ilości wody.


Prześlij przepis

asieńka | 21-12-10 | Czytano: 13827 razy | komentarzy [0]
Rybne roladki z pysznym farszem komentarz



Opinie i komentarze na temat Rybne roladki z pysznym farszem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rybne roladki z pysznym farszem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje