Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Sernik na zimno o smaku mango
Czas 50 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
Masa:
38 dag twarogu sernikowego (zmielony)
20 dag mleka skondensowanego z puszki
50ml Sunquicka Mango
1,5 dag żelatyny
25ml gorącej wody
38 dag śmietany 30%
Spód:
10 dag herbatników
5 dag orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
6 dag masła
Polewa:
25ml Sunquicka Mango
łyżka mąki kukurydzianej
100ml wody
2 mango świeże
Sernik na zimno o smaku mango - sposób wykonania:
Spód: herbatniki drobno pokruszyć a orzechy drobno posiekać, dodać do tego roztopione masło. Dokładnie wymieszac i rozprowadzić na spodzie tyortownicy, wyrównując wierzch łyżką.
Do miski wrzucamy ser oraz mleko skondesowane a i 50 ml Sunquicka Mango - wszystko miksujemy na jednorodną masę.
Żelatyne zalewamy odrobiną wrzątku, studzimy i przestudzoną wlewamy do masy serowej, mieszamy. Śmietanę30% ubijamy i równiez dodajemy do masy serowej, całość mieszmay i wykładamy na przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki by stężało.
Mango obieramy i kroimy w cienkie plastry. Wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango łączymy, gotujemy aż zgęstnieje i przestudzamy.
Na ciasto wykładamy plastry mango, polewamy polewą.
Prześlij przepis ~Gosc | 26-11-14 | Czytano: 6496 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik na zimno o smaku mango prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują