Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Skrzydełka w occie
Czas 35 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 kg skrzydełek
sól lub kostka rosołowa, pieprz
bułka tarta
1-2 jajka
zalewa:
6 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
liść laurowy 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kilka ziaren gorczycy
Skrzydełka w occie - sposób wykonania:
Skrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią część bez mięsa. Skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Następnie skrzydełka odcedzamy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej, obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Po obsmażeniu skrzydełka układamy w naczyniu lub słoiku. Składniki zalewy gotujemy, gdy zawrze zalewamy nią skrzydełka. Odstawiamy do wystudzenia a po wystudzeniu przenosimy do lodówki.
Smacznego :-)
Prześlij przepis mewa80 | 15-09-11 | Czytano: 21257 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Skrzydełka w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują