Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos czosnkowy na zimno
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
jogurt naturalny
majonez
ogórki konserwowe
czosnek koperek
Sos czosnkowy na zimno - sposób wykonania:
Ogórki (najlepiej Krakusa) można obrać ze skórki, wtedy smak sosu jest znacznie lepszy, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Ząbki czosnku (ilość wg uznania) posiekać. Na duży jogurt (najlepiej Danone) przypada około 2-3 łyżki majonezu (może być więcej-wg uznania). Koperek posiekać drobno (można nie dodawać w ogóle-sos też jest pyszny). Wszystko wymieszać.
Stosować do dań ciepłych (zapiekanki, naleśniki na ostro, tosty itp.)
Prześlij przepis ~Gosc | 11-06-08 | Czytano: 30865 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos czosnkowy na zimno prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują