Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos Napoli (pomidorowy)

Składniki:

kartonik (lub pół

puszki) krojonych pomidorów ząbek czosnku szczypta: bazylii oregano cukru soli

Sos Napoli (pomidorowy) - sposób wykonania:

Miksujemy dokładnie

pomidory i wyrzucamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy, także sól i cukier do smaku.

Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień. Niech gotuje się jeszcze przez kilka

minut. Co jakiś czas mieszamy. Odpowiednio gęsty sos nakładamy na makaron. Sos najlepiej smakuje ze

spaghetti, posypany tartym parmezanem.


Prześlij przepis

Ania | 11-06-08 | Czytano: 31144 razy | komentarzy [0]
Sos Napoli (pomidorowy)  komentarz



Opinie i komentarze na temat Sos Napoli (pomidorowy) kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos Napoli (pomidorowy) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje