Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos Napoli (pomidorowy)

Składniki:

kartonik (lub pół

puszki) krojonych pomidorów ząbek czosnku szczypta: bazylii oregano cukru soli

Sos Napoli (pomidorowy) - sposób wykonania:

Miksujemy dokładnie

pomidory i wyrzucamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy, także sól i cukier do smaku.

Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień. Niech gotuje się jeszcze przez kilka

minut. Co jakiś czas mieszamy. Odpowiednio gęsty sos nakładamy na makaron. Sos najlepiej smakuje ze

spaghetti, posypany tartym parmezanem.


Poleć przepis znajomemu

Ania | 11-06-08 | Czytano: 30865 razy | komentarzy [0]
Sos Napoli (pomidorowy)  komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz