Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos Napoli (pomidorowy)
Składniki:
kartonik (lub pół
puszki) krojonych pomidorów ząbek czosnku szczypta: bazylii oregano cukru soli
Sos Napoli (pomidorowy) - sposób wykonania:
Miksujemy dokładnie
pomidory i wyrzucamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy, także sól i cukier do smaku.
Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień. Niech gotuje się jeszcze przez kilka
minut. Co jakiś czas mieszamy. Odpowiednio gęsty sos nakładamy na makaron. Sos najlepiej smakuje ze
spaghetti, posypany tartym parmezanem.
Prześlij przepis Ania | 11-06-08 | Czytano: 31909 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos Napoli (pomidorowy) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują