Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Suszone grzyby panierowane
Czas 85 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pół kg suszonych kapeluszy z dorodnych prawdziwków
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
szklanka maki
3 jajka
bułka tarta
masło do smażenia
sól, pieprz
Suszone grzyby panierowane - sposób wykonania:
Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy 2 godziny. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, solimy, gotujemy aż będą miękkie (około 60 minut). Odcedzamy. Każdy kapelusz panierujemy najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej
Prześlij przepis asieńka | 20-12-10 | Czytano: 10025 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Suszone grzyby panierowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują