Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Sznycle z indyka w śmietanie
Składniki:
1/2 kg piersi z indyka
30 dag pieczarek
250 ml gęstej śmietany
4 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka mąki pszennej1
2 łyżki przyprawy kuchennej
sól, pieprz
Sznycle z indyka w śmietanie - sposób wykonania:
Z mięsa wykroić 6 sznycli. Posypać przyprawami. Kłaść na rozgrzanym oleju, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor przez 5 minut. Dodać cebulę i poddusić około 3 minut. Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić około 10 minut. Dodać przyprawy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i dusić na wolnym ogniu około 5 minut.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Prześlij przepis Kamiś | 27-08-08 | Czytano: 57998 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle z indyka w śmietanie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują