Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Sznycle z ryby
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 75 dkg ryby
- 2 cebule
- 7 jajek
- bułka
- tarta bułka do obtoczenia ryby
- pół szklanki mleka
- przyprawy do smaku
- olej do smażenia
Sznycle z ryby - sposób wykonania:
Wypatroszoną i oskrobaną rybę płuczemy w wodzie, zdejmujemy skórkę i filetujemy. Mięso ryby wraz z cebulą moczymy w mleku i odciśniętą bułką mielimy w maszynce.
Formujemy okrągłe spłaszczone sznycelki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.
Przed podaniem na każdy sznycel kładziemy sadzone jajko.
Podajemy z ziemniakami i z warzywami z wody: kalafior, marchewka, brukselka.
Prześlij przepis Kamiś | 26-08-10 | Czytano: 8966 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle z ryby prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują