Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Tatar z łososia z marynowanymi grzybami

Czas 30 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

250 g świeżego fileta łososia
cebula
Mały słoiczek maślaków marynowanych lub innych grzybów
2 - 3 ogórki konserwowe
oliwa
sok z cytryny
kilka kropel brandy
sól i pieprz
maggi

Tatar z łososia z marynowanymi grzybami - sposób wykonania:

Łososia i ogórki drobno pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i także pokroić drobniutko.
Kilka maślaków odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę.
Łososia doprawić solą, pieprzem, maggi, oliwą, sokiem z cytryny oraz odrobina brandy.
Uformować dwie kule z tatara, ułożyć na talerzu, obsypać warzywami pokrojonymi w kostkę i marynowanymi maślakami. Podawać schłodzony.


Prześlij przepis

~Gosc | 17-12-12 | Czytano: 9656 razy | komentarzy [1]
Tatar z łososia z marynowanymi grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tatar z łososia z marynowanymi grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tatar z łososia z marynowanymi grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Danuta
2015-12-15 12:40

Tatar super, smakował męzowi i córce. Zrobię go na wigilię

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje