Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Tatar z łososia z marynowanymi grzybami
Czas 30 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
250 g świeżego fileta łososia
cebula
Mały słoiczek maślaków marynowanych lub innych grzybów
2 - 3 ogórki konserwowe
oliwa
sok z cytryny
kilka kropel brandy
sól i pieprz
maggi
Tatar z łososia z marynowanymi grzybami - sposób wykonania:
Łososia i ogórki drobno pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i także pokroić drobniutko.
Kilka maślaków odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę.
Łososia doprawić solą, pieprzem, maggi, oliwą, sokiem z cytryny oraz odrobina brandy.
Uformować dwie kule z tatara, ułożyć na talerzu, obsypać warzywami pokrojonymi w kostkę i marynowanymi maślakami. Podawać schłodzony.
Prześlij przepis ~Gosc | 17-12-12 | Czytano: 9656 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tatar z łososia z marynowanymi grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują