Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Afryka Udka z Mango i Kokosem
Składniki:
8 udek z kurczaka
2 limonki
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
2 owoce mango
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki brązowego cukru
ósemki limonek
natka pietruszki 2 łyżki wiórków kokosowych
Udka z Mango i Kokosem - sposób wykonania:
Udka ponacinać i włożyć do miski. Skórkę z limonek zetrzeć i odłożyć na bok. Sokiem z limonek zalać udka i posypać pieprzem kajeńskim. Odłożyć na 2 godziny lub nawet na noc do lodówki. Mango obrać i przekroić na pół. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w plasterki. Kurczaka wyjąć z marynaty. Olej rozgrzać w szerokim rondlu i smażyć udka, aż
nabiorą złocistej barwy. Dodać marynatę, skórkę z limonek, mango i cukier, zamieszać. Rondel przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe mięso podawać na talerzu, posypane wiórkami kokosowymi i przybrane ósemkami limony.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 21207 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Udka z Mango i Kokosem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują