Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Żeberka w coli
Czas 85 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 50 zł
Składniki:
2 kg żeberek wieprzowych
sól, pieprz
po 2 łyżeczki papryki ostrej i łagodnej
8 ząbków czosnku
3 szklanki coli
3 łyżki miodu
5 łyżek oliwy
Żeberka w coli - sposób wykonania:
Żeberka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie do żeberek dodajemy miód i cole oraz oliwę, ponownie wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Gdy żeberka już się zamarynują, grillujemy je na rozgrzanym ruszcie lub wkładamy do piekarnika. Żeberka w coli są gotowe, gdy mięso odchodzi od kości.
Prześlij przepis mewa80 | 29-09-12 | Czytano: 12907 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka w coli prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują