Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Ziemniaki pieczone po bawarsku

Czas 40 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 duże ziemniaki
10 dag żółtego sera
4 plastry wędzonego boczku
2 łyżki oleju
2 łyżki tymianku lub przyprawy do ziemniaków
ząbek czosnku
mielona papryka
sól
pieprz

Ziemniaki pieczone po bawarsku - sposób wykonania:

Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 10 minut w osolonej wodzie, po przestudzeniu obrać ze skórki. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na 3 części. Miedzy plastry wkładamy ser żółty pokrojony w plasterki, posypujemy solą, papryką i pieprzem a następnie ciasno owijamy w plastry boczku.
Żaroodporne naczynie nacieramy olejem i czosnkiem, układamy na nim ziemniaki, skrapiamy je olejem, posypujemy tymiankiem lub przyprawą do ziemniaków i pieczemy w temperaturze 180 stopni aż ser się stopi a boczek zarumieni.

Polecamy również: ziemniaki zapiekane - przepis dostępny na stronie (wyszukiwarka)


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 14959 razy | komentarzy [0]
Ziemniaki pieczone po bawarsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Ziemniaki pieczone po bawarsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ziemniaki pieczone po bawarsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje