Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Zupa serowa z pulpetami
Czas 40 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2,5 litra wody
2 serki topione
por
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka masła
koperek do dekoracji
zioła prowansalskie
sól i pieprz
składniki na pulpety
2 piersi z kurczaka
2-3 łyżki bułki tartej
koperek
cebula
łyżka masła
jajko
mąka do obtoczenia
sól i pieprz
Zupa serowa z pulpetami - sposób wykonania:
Smaczna zupa serowa z programu Ewa Gotuje.
Pulpety: cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na maśle, mięso mielimy, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz, mieszamy, z masy formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące i na tym etapie robienia zupy - odkładamy.
Zupa: cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle, dodajemy posiekaną białą część pora, chwilkę smażymy i zalewamy wodą, gdy całość się zagotuje dodajemy pokrojony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek a także sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gdy ser się rozpuści zupę miksujemy blenderem, do kremu wrzucamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Zupa krem gotowa, podajemy ją - oprócz pulpecików oczywiście- z grzankami.
Prześlij przepis ~Gosc | 01-12-12 | Czytano: 15440 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa serowa z pulpetami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują