Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa z soczewicy
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
250 g czerwonej soczewicy
1 marchewka
1 cebula
4 łyżki sosu sojowego
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
pieprz, sól
2 łyżki curry
olej do smażenia
Zupa z soczewicy - sposób wykonania:
Prosta i bardzo smaczna zupa z soczewicy.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Soczewicę zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, dodajemy kostkę rosołową, gotujemy jeszcze 15 minut.
Marchewkę obieramy, ścieramy an grubych oczkach, wrzucamy do zeszklonej cebuli i smażymy 5 minut.
Warzywa dodajemy do zupy, zupę gotujemy aż soczewica będzie miękka. Na koniec doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, ewentualnie solą i pieprzem oraz curry.
Prześlij przepis asieńka | 18-03-11 | Czytano: 10020 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa z soczewicy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują