Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Bigos z kurczakiem
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pół kg piersi kurczaka
pół k cebuli
pół kg marchwi
pół kg pieczarek
pół kg kapusty świeżej
pół kg kiełbasy
3 kostki rosołowe
3 łyżki keczupu
sól, pieprz, majeranek
Bigos z kurczakiem - sposób wykonania:
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy, kapustę szatkujemy. Pierś kroimy w paski, kiełbasę w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pierś i co 10 minut wrzucamy kolejne składniki. Doprawiamy, dodajemy keczup, dusimy do miękkości.
Jeśli pierś obgotujemy na wodzie (bez oleju) przepis można wrzucić do diety Dukana :) - oczywiście bez kiełbasy!
Prześlij przepis mewa80 | 19-06-10 | Czytano: 9706 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bigos z kurczakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują