Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Botwinka w słoiku na zimę

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 pęczki botwinki
1 pęczek koperku

Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki soli

Botwinka w słoiku na zimę - sposób wykonania:

Dla miłośników zup z botwinki polecam przepis na botwinkę pasteryzowaną na zimę.
Liście botwinki oraz buraczki myjemy, buraczki obieramy, wszystko drobno kroimy. Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Botwinkę mieszamy z koperkiem.
Z podanych składników gotujemy zalewę.
Botwinkę wkładamy do słoików (wielkość wg uznania - wyjdą 4 słoiki półlitrowe), zalewamy zalewą, zamykamy. Pasteryzujemy 30 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 24-07-10 | Czytano: 33632 razy | komentarzy [0]
Botwinka w słoiku na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Botwinka w słoiku na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Botwinka w słoiku na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje