Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Buraczki całe w zalewie na zimę
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 kg buraczków podobnej wielkości
Zalewa:
8 szklankę wody
1 szklanka octu
8 łyżek cukru
2 łyżki soli
Ziele angielskie, liść laurowy
Buraczki całe w zalewie na zimę - sposób wykonania:
Buraczki w zalewie są idealne do przygotowania zimą zup, ćwikły z chrzanem, sałatek i surówek do obiadu.
Buraki myjemy, gotujemy do miękkości, następnie studzimy i obieramy a następnie układamy w słoikach (większe można przekroić). Gotujemy zalewę (ze wszystkich podanych składników), gorącą zalewamy buraki, pasteryzujemy około 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 14-08-10 | Czytano: 38764 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraczki całe w zalewie na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują