Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Buraczki z papryką
Czas 65 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 kg buraków
3 czerwone papryki
3 cebul
1/4 kg cukru
0,5 szklanki octu
2 łyżki soli
Buraczki z papryką - sposób wykonania:
Buraki myjemy, obieramy i gotujemy. Gdy są miękkie odcedzamy i studzimy oraz ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
Do starkowanych buraków dodajemy pokrojoną w paski cebulę oraz w kostkę - paprykę.
Ocet, cukier i sól zagotowujemy i po przestudzeniu wlewamy do warzyw.
Całość przekładamy do słoików i pasteryzujemy 25 minut.
Doskonała przystawka do obiadu:)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 06-09-10 | Czytano: 6481 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraczki z papryką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują