Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Buraczki z papryką

Czas 65 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 kg buraków
3 czerwone papryki
3 cebul
1/4 kg cukru
0,5 szklanki octu
2 łyżki soli

Buraczki z papryką - sposób wykonania:

Buraki myjemy, obieramy i gotujemy. Gdy są miękkie odcedzamy i studzimy oraz ścieramy na tarce z dużymi oczkami.

Do starkowanych buraków dodajemy pokrojoną w paski cebulę oraz w kostkę - paprykę.

Ocet, cukier i sól zagotowujemy i po przestudzeniu wlewamy do warzyw.

Całość przekładamy do słoików i pasteryzujemy 25 minut.
Doskonała przystawka do obiadu:)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 06-09-10 | Czytano: 6481 razy | komentarzy [0]
Buraczki z papryką komentarz



Opinie i komentarze na temat Buraczki z papryką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraczki z papryką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje