Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Snickers

Składniki:

Polecamy także Ciasto Snikers Ewy Wachowicz

Ciasto:
0,5 kg mąki
4 żółtka
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
0,5 litra kremówki 30%
cukier waniliowy

Krem 2:
puszka mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny ( lub gotowa do kupienia w sklepie masa krówkowa w puszce)

orzechy włoskie

Ciasto Snickers - sposób wykonania:

Podane składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, podzielić na pół. Upiec 2 placki ( w temperaturze około 180 stopni C przez 20-25 minut aż kolor placków będzie miodowy).

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Pierwszy placek posmarować mlekiem skondensowanym (połową), na wierzch położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować drugą częścią mleka. Posypać orzechami włoskimi (lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi - niesolonymi oczywiście).

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz





Prześlij przepis

~Gosc | 08-05-10 | Czytano: 279414 razy | komentarzy [13]
Ciasto Snickers komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto Snickers kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

13 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto Snickers prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-10-03 16:48

Zrobiłam ciasto wg przepisu i wyszło pyszne! Polecam bo jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień po upieczeniu.

Autor
Tytul
2011-12-20 15:24

gdzie można kupić mase krówkową i kremówke 30% odpowiedzcie ?

Autor
ciasto Snikers
2011-12-20 17:13

najszybciej, najłatwiej w Biedronce :), masa krówkowa leży w dodatkach do ciast a śmietana 30% jest w kubeczkach, w lodówce.
Ale te produkty sa też w innych sklepach typu - prawie każdym większym

Autor
Tytul
2011-12-21 23:39

najwiekszy problem mam z blaszką do pieczenia, jakie ma miec wymiary. Dopiero zaczyna moja przygodę z pieczeniem :)

Autor
Blaszka do pieczenia ciast
2011-12-22 0:15

Blaszka prostokątna i wymiary standardowe około 25 x 36 .

Autor
sniker pychotka, mniam
2012-01-01 22:57

Zrobiłam na świeta tego snikersa, wszyscy sie zajadali... ciasto pychotka.

Jako że wziełam pare uwag z komentarzy,
1) upieczone ciasto skropiłam je woda przegotowana bo jest twarde.
2) dodałam mase krowkowa cale duze opakowanie i grubiej posmarowałam w srodku
(lub dwie małe puszki)
3) dodałam orzeszki ziemne, prazone bez soli, po czym je posiekałam na drobno i posypałam wierzch

Najlepsze ciasto na 2/3 dzien kiedy przesiaknie... a z racji ze je skropiłam, nadawalo sie do jedzenie po kilku godzinach bycia w lodówce.

Autor
Tytul
2012-02-11 13:58

a czym wysmarować blachę? samym tłuszczem czy tłuszczem i mąką?

Autor
ciasto
2012-02-11 14:36

wystraczy jak wysmarujemy blaszkę samym tłuszczem ewentualnie masłem i ddoatkowo można wysypać bułką tartą

Autor
Tytul
2014-04-19 14:55

Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie zdolności. Zrobiłem to tylko według przepisu. Masę krówkową polecam z tesco bo jest większa niż w biedronce. Jeżeli chodzi o blaszki to nie trzeba ich absolutnie niczym smarować wystarczy wyłożyć papierem dopieczenia.

Autor
ja x
2015-02-07 12:29

ciasto pięknie wygląda postanowiłam go zrobić ale niestety ciasto mi nie wyszło bo wogóle nie zagniótł mi sie chyba tu czegoś brakuje 40 minut wyrabiałam i niestety nie udało mi się cały czas się rozsypywał więc czegoś tu brakuje jakiegoś składnika trochę mi żal że mi nie wyszedł bo uwielbiam piec poraz pierwszy w życiu mi ciasto nie wyszło no cóż mówi się trudno!

Autor
Tytul
2015-02-07 21:44

przepis jest sprawdzony więc dziwne, że nei wyszło ale następnym razem proszę dodać 2-3 łyżki śmietany kwaśnej wtedy ciasto zagniecie się na pewno!

Autor
kaja
2015-10-16 12:44

Komentarz te ciasto mozna mikserem wirobic czy trzeba recznie ?

Autor
Kalina
2015-10-17 13:39

Składniki na ciasto miesza się mikserem.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje