Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie)
Czas 60 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg kapusty
80 dag mięsa mielonego
2,5 szklanki ryżu
4 jajka
1 szklanka kaszy mannej
2 cebule
sól, pieprz,
bulionu (może być z kostki - około 1 litra)
koncentrat pomidorowy
Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) - sposób wykonania:
Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy pozostałe składniki, cebulkę najpierw kroimy w kostkę i podsmażamy. Po wyrobieniu masy formujemy kotleciki, które obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem godzinę w temperaturze 180 stopni C. Na 10 minut przed końcem pieczenia w szklance bulionu rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i łączymy go z gołąbkami.
Smacznego :)
Prześlij przepis mewa80 | 13-05-10 | Czytano: 38238 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują