Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Gulasz z cukinią
Czas 30 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
75 dag wieprzowiny (ja preferuję na gulasz szynkę :))
2 cebule
cukinia
pół kg pieczarek
3 papryki różnokolorowe
pół szklanki bulionu z kostki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie
pieprz, ziół, ulubione przyprawy
Gulasz z cukinią - sposób wykonania:
Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjemy je i kroimy w kostkę po czym szybciutko obsmażamy je na rozgrzanym oleju 15 minut po czym dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy. Wyciskamy czosnek, smażymy 5 minut mieszając.
Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat, dusimy pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając (ewentualnie dodajemy wody jeśli zachodzi potrzeba).
Prześlij przepis mewa80 | 27-06-10 | Czytano: 32051 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z cukinią prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują