Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Konfitura z dyni i pomarańczy
Czas 30 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
około 1kg dyni
1 pomarańcza
1/2 kg cukru żelującego
Konfitura z dyni i pomarańczy - sposób wykonania:
Dynię należy obrać, pokroić w kostkę , dodać 1 szklankę wody i zagotować.
Pomarańczę należy umyć w ciepłej wodzie, zetrzeć skórkę i dodać do dyni. Z pomarańczy zdjąć białą skórkę a owoc pokroić w bardzo drobne paseczki. Wrzucić do gotującej się dyni. Gotować około 10 min ciągle mieszając. Dodać cukier żelujący, wymieszać i gotować jeszcze około 5 min. Gorący wkładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis ~Gosc | 22-11-11 | Czytano: 11116 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Konfitura z dyni i pomarańczy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują