Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Konfitura z dyni i pomarańczy

Czas 30 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

około 1kg dyni
1 pomarańcza
1/2 kg cukru żelującego

Konfitura z dyni i pomarańczy - sposób wykonania:

Dynię należy obrać, pokroić w kostkę , dodać 1 szklankę wody i zagotować.
Pomarańczę należy umyć w ciepłej wodzie, zetrzeć skórkę i dodać do dyni. Z pomarańczy zdjąć białą skórkę a owoc pokroić w bardzo drobne paseczki. Wrzucić do gotującej się dyni. Gotować około 10 min ciągle mieszając. Dodać cukier żelujący, wymieszać i gotować jeszcze około 5 min. Gorący wkładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 22-11-11 | Czytano: 11116 razy | komentarzy [0]
Konfitura z dyni i pomarańczy komentarz



Opinie i komentarze na temat Konfitura z dyni i pomarańczy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Konfitura z dyni i pomarańczy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje