Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Krokiety z kapustą i pieczarkami
Czas 30 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Ciasto:
2 łyżki otrąb po zmieleniu na mąkę
1 łyżka skrobi
1 jajko
kilka łyżek (3-4 mleka 0% tak aby konsystencja była dość rzadka)
200 g pieczarek
garść kapusty kiszonej
1 cebula
1 jajko
Krokiety z kapustą i pieczarkami - sposób wykonania:
Krokiety w wersji Dukana, całkiem smaczne i bardzo sycące.
Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Z podanej proporcji wyszły mi 2 placki.
Naleśniki smażymy na teflonowej patelni, z każdej strony.
Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
Cebulkę szklimy na teflonie, po chwili dodajemy pieczarki. Dusimy około 20 minut.
W tym czasie kroimy kapustę kiszoną na drobno i gotujemy ją w lekko osolonej wodzie również około 20 minut.
Po ugotowaniu kapustę odcedzamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ciepły farsz nakładamy do naleśników, zwijamy, obtaczamy rozmąconym jajku, obsmażamy na teflonie z obu stron.
W między czasie nie dukającym najbliższym możemy usmażyć normalne naleśniki a farsz pozostawić taki sam (proporcjonalnie zwiększając jego ilość).
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 06-12-10 | Czytano: 31908 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Krokiety z kapustą i pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują