Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Ogórki w zalewie musztardowej
Czas 45 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2,5 kg ogórków gruntowych
Zalewa
1 litr wody
1,5 szklanki cukru
3/4 szklanki octu
2 łyżki soli
5 łyżek musztardy
8 sztuk ziela angielskiego
8 sztuk liścia laurowego
5 sztuk ziarenek pieprzu
Ogórki w zalewie musztardowej - sposób wykonania:
Przepis na ogórki w zalewie musztardowej. Składniki zalewy gotujemy, ogórki przekrajamy wzdłuż na 4 części. Możemy też pokroić w grube plastry - dowolnie, jak nam pasuje.
Ogórki układamy w słoiczkach, zalewamy gorącą zalewą, zamykamy.
Tak przygotowaną sałatkę pasteryzujemy przez 10 minut. Studzimy, wynosimy w chłodne miejsce.
Tak przygotowane ogórki są naprawdę pyszne :-)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis asieńka | 23-07-11 | Czytano: 22441 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ogórki w zalewie musztardowej prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują