Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Papryka na zimę
Czas 60 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 kg papryki
- liść laurowy
- ziele angielskie
Zalewa:
- 1 szklanka octu 10%
- 8 szklanek wody
- 5 łyżek cukru
- 2,5 łyżki gruboziarnistej soli
Papryka na zimę - sposób wykonania:
Czas przygotować paprykę na zimę. Paprykę myjemy, wyrzucamy miąższ ze środka. Paprykę przekrajemy w pionowe pasy.
Tak przygotowaną paprykę wkładamy dość ciasno do słoika. Dodajemy po łyżeczce oleju na słoik i zalewamy gorącym wywarem.
Pasteryzujemy przez około 10 - 15 minut. Z podanych proporcji wychodzi około 10 słoików.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 12-07-10 | Czytano: 17312 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują