Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Pieczarki jak ślimaki

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 15 dużych pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 1/4 kostki masła
- sok z połówki cytryny
- garść natki pietruszki
- sól, pieprz o smaku

Pieczarki jak ślimaki - sposób wykonania:

Pieczarki myjemy, obieramy, ogonki usuwamy, kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny. Masło ucieramy na krem, dodajemy posiekany czosnek, sok z cytryny oraz zieleninę, solimy i pieprzymy do smaku. Kapelusze napełniamy łyżką masła, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, pieczemy w 220 stopniach przez 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 30-08-10 | Czytano: 4559 razy | komentarzy [0]
Pieczarki jak ślimaki komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczarki jak ślimaki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki jak ślimaki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje