Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Pierogi z kapustą i grzybami
Czas 65 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Ciasto na pierogi
60 dag kwaszonej kapusty (po odciśnięciu z nadmiaru soku)
5 dag suszonych grzybów
1 cebula
olej
sól, pieprz, liść laurowy
1 cebula i
olej do polania pierogów
Pierogi z kapustą i grzybami - sposób wykonania:
Kapustę kroimy drobniej, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, gotujemy 15 minut, odcedzamy na sicie (liść odrzucamy).
Grzyby płuczemy, moczymy wcześniej, po czym gotujemy do momentu aż będą miękkie.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy, dodajemy kapustę, smażymy 2 minuty. Wrzucamy osączone i posiekane grzyby, smażymy do momentu aż nadmiar soku odparuje. Farsz studzimy.
Nadzienie nakładamy na krążki wycięte z ciasta pierogowego. Zlepiamy brzegi, gotujemy w osolonym wrzątku około 6 minut od wypłynięcia.
Wyjmujemy łyżką cedzakową, polewamy zrumienioną na oleju cebulką.
Prześlij przepis asieńka | 18-12-10 | Czytano: 14961 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z kapustą i grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują