Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas 65 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

Ciasto na pierogi
60 dag kwaszonej kapusty (po odciśnięciu z nadmiaru soku)
5 dag suszonych grzybów
1 cebula
olej
sól, pieprz, liść laurowy
1 cebula i
olej do polania pierogów

Pierogi z kapustą i grzybami - sposób wykonania:

Kapustę kroimy drobniej, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, gotujemy 15 minut, odcedzamy na sicie (liść odrzucamy).
Grzyby płuczemy, moczymy wcześniej, po czym gotujemy do momentu aż będą miękkie.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy, dodajemy kapustę, smażymy 2 minuty. Wrzucamy osączone i posiekane grzyby, smażymy do momentu aż nadmiar soku odparuje. Farsz studzimy.
Nadzienie nakładamy na krążki wycięte z ciasta pierogowego. Zlepiamy brzegi, gotujemy w osolonym wrzątku około 6 minut od wypłynięcia.
Wyjmujemy łyżką cedzakową, polewamy zrumienioną na oleju cebulką.


Prześlij przepis

asieńka | 18-12-10 | Czytano: 15138 razy | komentarzy [1]
Pierogi z kapustą i grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierogi z kapustą i grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z kapustą i grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
lila
2015-12-13 10:28

napisane prosto,zwięźle,bardzo mi się podoba ta strona.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje