Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Pomidory pasteryzowane w zalewie

Czas 15 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg pomidorów
- 5 szklanek wody
- 16 gram soli
- 10 gram cukru

Pomidory pasteryzowane w zalewie - sposób wykonania:

Wodę z solą i cukrem zagotowujemy. Wybieramy jędrne małe i nie przejrzałe pomidory. Myjemy je i aby nie popękały, nakłuwamy drewnianym patyczkiem. Układamy je w słoikach i wlewamy gorącą zalewę.
Pomidory w słojach pasteryzujemy przez 25 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 13-08-10 | Czytano: 10746 razy | komentarzy [0]
Pomidory pasteryzowane w zalewie komentarz



Opinie i komentarze na temat Pomidory pasteryzowane w zalewie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pomidory pasteryzowane w zalewie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje