Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Rolada z indyka
Czas 125 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pierś z indyka w płacie (około 1 kg)
30 dag pieczarek
1 spora cebula
2 jajka
pół szklanki otrąb
sól, pieprz,
koncentrat pomidorowy
1 łyżka musztardy
Rolada z indyka - sposób wykonania:
Pierś lekko obijamy tłuczkiem, obsypujemy solą i pieprzem, wewnętrzną stronę smarujemy koncentratem wymieszanym z musztardą. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Całość dusimy na małym ogniu często mieszając.
Gdy grzyby puszczą sok dodajemy otręby oraz roztrzepane całe jajka, przyprawiamy i chwilę wszystko zasmażamy. Następnie farsz odstawiamy do wychłodzenia.
Na mięso nakładamy farsz i dokładnie związujemy nitką.
Obwijamy folią aluminiową (lub wkładamy do rękawa do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy do miękkości, pod koniec pieczenia - po około 30 minutach - roladę można odkryć z foli, aby się zrumieniła.
Można ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno - jako wędlinę.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 28-09-10 | Czytano: 8229 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada z indyka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują