Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Schab pieczony z pieczarkami
Składniki:
1 kg schabu (może być inne mięsko np. karkówka)
pół kg pieczarek
4 cebule
6-7 ogórków konserwowych
sól, pieprz, majeranek
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
pół szklanki zalewy z ogórków
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa
Schab pieczony z pieczarkami - sposób wykonania:
Fajny sposób na nudny bądź zbyt suchy schab :)
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Posypujemy sola i pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące, podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, cebule w piórka, krótko dusimy ją z pieczarkami, ogórki kroimy w drobną kostkę.
Sos:
Zalewę z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem i keczupem. Na mięso wykładamy pieczarki z cebula i ogórki, zalewamy to wszystko sosem, pieczemy pod przykryciem ok 1h w temperaturze około 180 stopni.
Polecamy również
Rolada schabowa
Prześlij przepis ~Gosc | 22-04-10 | Czytano: 68475 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab pieczony z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują