Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Surówka z buraczków

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg buraczków
1 puszka fasoli czerwonej
2 niewielkie cebule
5 ogórków kiszonych
majonez
sól, pieprz

Surówka z buraczków - sposób wykonania:

Buraki obieramy, gotujemy, gdy będą miękkie wyjmujemy z wody i studzimy.
Buraki kroimy w kostkę, dodajemy również pokrojone w kostkę cebule i ogórki (obrane ze skórki).
Surówkę przyprawiamy do smaku sola i pieprzem oraz łączymy z majonezem.
Aby zaoszczędzić czas do surówki można użyć gotowych (o ile mamy takie :)) Buraczki całe w zalewie na zimę


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 05-11-10 | Czytano: 15226 razy | komentarzy [1]
Surówka z buraczków komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2010-11-06 16:00

taka sobie da rade zjeść.

Linia tła strony

Dodaj komentarz