Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Szaszłyki wołowe a la kebab

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1/2 kg mięsa wołowego
jajko
bułka kajzerka lub 2 łyżki
bułki tartej
pół szklanki bulionu z kostki
2 plastry boczku (może być wędzony)
1 cebula
czerwona papryka
zielona papryka
przyprawy : do mięsa mielonego, sól, pieprz

Szaszłyki wołowe a la kebab - sposób wykonania:

Przepis na troszkę inne szaszłyki z mięsa wołowego. Można zrobić je również na grillu :-).
Bułkę namaczamy w bulionie, cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju mięso mielimy. Do mięsa dodajemy bułkę, jajko, cebulę, sól, pieprz, wszystko mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki. Paprykę umyć, pokroić w kawałki - kształt prostokąta lub kwadratu, boczek również kroimy w kawałki. Na patyk do szaszłyków nabijamy na przemian kulkę z mięsa, boczek i paprykę. Szaszłyki można posypać chili.
Szaszłyki opiekamy w piekarniku lub smażymy na patelni (pod przykryciem) przez około 20 minut. Możemy podawać z sosem czosnkowym, pieczywem lub frytkami.


Prześlij przepis

mewa80 | 18-07-10 | Czytano: 23572 razy | komentarzy [0]
Szaszłyki wołowe a la kebab komentarz



Opinie i komentarze na temat Szaszłyki wołowe a la kebab kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szaszłyki wołowe a la kebab prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje