Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Wątróbka duszona z cebulą

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg wątróbki
2 cebule
4 spore kapelusze świeżych grzybów
mąka do obtoczenia
pieprz, sól
olej

Wątróbka duszona z cebulą - sposób wykonania:

Wątróbkę myjemy i kroimy w plastry, wkładamy do zimnego mleka, na parę minut.
Cebulę kroimy w krążki, grzyby w grubszą kostkę lub półplasterki.
Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu, przekładamy do garnka z grubym dnem.
Na tej samej patelni (można tylko uzupełnić olej jeśli jest taka potrzeba) smażymy wątróbkę (po wyjęciu z mleka i osączeniu), którą najpierw obtaczamy w mące. Po obsmażeniu wątróbkę przenosimy do rondla z cebulką.
Na tej samej patelni obsmażamy grzyby, przenosimy je do rondla.
Potrawę w rondlu podlewamy wodą, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 15 minut (nie dłużej), pilnując aby nie przywarło.
Smacznego :)


Prześlij przepis

mewa80 | 04-10-10 | Czytano: 19800 razy | komentarzy [0]
Wątróbka duszona z cebulą  komentarz



Opinie i komentarze na temat Wątróbka duszona z cebulą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wątróbka duszona z cebulą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje