Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Wędzona ryba w potrawce Dukana

Czas 40 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

40 dag wędzonej ryby (dorsz, makrela)
2 marchewki
3 cebule
2 papryki
puszka pomidorów w zalewie
garść zieleniny
sól, pieprz cayenne

Wędzona ryba w potrawce Dukana - sposób wykonania:

Całkiem sympatyczne połączenie ryby wędzonej z warzywami w sosie pomidorowym.
Wszystkie warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w talarki, cebulę w kostkę, paprykę w paski. Na patelni wysmarowanej delikatnie olejem szklimy najpierw cebulę, następnie dodajemy resztę warzyw łącznie z pomidorami z puszki (rozgniecione widelcem), całość podlewamy woda i dusimy aż będą miękkie. Dodajemy także odrobinę zieleniny a także doprawiamy solą.
Rybę oddzielamy od ości i skóry. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw gdy są (nie za dużo gdyż ryba jest również słona) już miękkie. Mieszamy, posypujemy pozostałą zieleniną, doprawiamy do smaku papryką i pieprzem.


Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 20-10-10 | Czytano: 6791 razy | komentarzy [0]
Wędzona ryba w potrawce Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Wędzona ryba w potrawce Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wędzona ryba w potrawce Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje