Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Wędzona ryba w potrawce Dukana
Czas 40 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
40 dag wędzonej ryby (dorsz, makrela)
2 marchewki
3 cebule
2 papryki
puszka pomidorów w zalewie
garść zieleniny
sól, pieprz cayenne
Wędzona ryba w potrawce Dukana - sposób wykonania:
Całkiem sympatyczne połączenie ryby wędzonej z warzywami w sosie pomidorowym.
Wszystkie warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w talarki, cebulę w kostkę, paprykę w paski. Na patelni wysmarowanej delikatnie olejem szklimy najpierw cebulę, następnie dodajemy resztę warzyw łącznie z pomidorami z puszki (rozgniecione widelcem), całość podlewamy woda i dusimy aż będą miękkie. Dodajemy także odrobinę zieleniny a także doprawiamy solą.
Rybę oddzielamy od ości i skóry. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw gdy są (nie za dużo gdyż ryba jest również słona) już miękkie. Mieszamy, posypujemy pozostałą zieleniną, doprawiamy do smaku papryką i pieprzem.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 20-10-10 | Czytano: 7302 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wędzona ryba w potrawce Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują