Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Wigilijna zupa rybna Dukana
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
0,5 kg ryby słodkowodnej (najlepiej filet)
pęczek warzyw jak na rosół (3 marchewki, pietruszka, kawałek selera)
pół cebuli
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
sól
natka pietruszki
Wigilijna zupa rybna Dukana - sposób wykonania:
Zupę najlepiej zrobić na dość gęsto, wówczas będzie bardziej pożywna :-).
Rybę myjemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą (mrożoną wcześniej rozmrażamy). Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy zimną wodą, wodę solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, można też dodać ząbek czosnku, gotujemy wywar na wolnym ogniu. Po około 20-30 minutach dodajemy dzwonki ryby. Wywar gotujemy kolejne 20 minut (około). Gdy warzywa i ryba są miękkie wyławiamy je z wywaru.
Kawałki ryby układamy na talerzach, zalewamy wywarem i posypujemy pietruszką.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 19-12-10 | Czytano: 7733 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wigilijna zupa rybna Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują