Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Wigilijna zupa rybna Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg ryby słodkowodnej (najlepiej filet)
pęczek warzyw jak na rosół (3 marchewki, pietruszka, kawałek selera)
pół cebuli
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
sól
natka pietruszki

Wigilijna zupa rybna Dukana - sposób wykonania:

Zupę najlepiej zrobić na dość gęsto, wówczas będzie bardziej pożywna :-).
Rybę myjemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą (mrożoną wcześniej rozmrażamy). Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy zimną wodą, wodę solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, można też dodać ząbek czosnku, gotujemy wywar na wolnym ogniu. Po około 20-30 minutach dodajemy dzwonki ryby. Wywar gotujemy kolejne 20 minut (około). Gdy warzywa i ryba są miękkie wyławiamy je z wywaru.
Kawałki ryby układamy na talerzach, zalewamy wywarem i posypujemy pietruszką.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 19-12-10 | Czytano: 7850 razy | komentarzy [0]
Wigilijna zupa rybna Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Wigilijna zupa rybna Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wigilijna zupa rybna Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje