Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Zrazy wieprzowe
Czas 65 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg szynki wieprzowej,
1 papryka konserwowa,
4 kiszone ogórki,
20 dkg boczku wędzonego,
5 pieczarek,
pół kostki masła,
pieprz, majeranek, papryka, zioła prow., 1 łyżka kucharka,
2 łyżki mąki, olej do smażenia,
2 cebule, może być również śliwka suszona zamiast ogórka.
Zrazy wieprzowe - sposób wykonania:
Szynkę pokroić w plastry ok 1 cm i rozbić tłuczkiem. Przyprawy zmieszać i oprószyć mięso i ułożyć w szklanym naczyniu, przykryć i do lodówki na 2 godziny by przeszło przyprawami. Składniki do nadzienia pokroić w paski. Zawinąć zrazy umieszczając po każdym składniku w środku, obtoczyć w mące i podsmażyć. Ułożyć w garnku teflonowym, podlać 200 ml wody i poddusić około 40 min.
Smaczne i tanie danie.
Prześlij przepis ~Gosc | 02-02-12 | Czytano: 18110 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zrazy wieprzowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują