Pyszne
Dobry przepis, jedynie wyrzuciłabym z niego szklankę cukru.Cukier potrzebny jest tylko do drożdży,czyli 2 lyżki.Pączki po usmażeniu posypuje się cukrem pudrem, więc wystarczy cukru.
Palce lizać :D
nie kompletny opis, proporcje się nie zgadzają co za tym idize pączki się ciężko lepią
robie ciekawe co z tego wyjdzie wydaje mi sie ze jest za dorzo masla w tym
Robie, jak na razie to mi sie rowniez wydalo ze za duzo masla, no i cukru dalam niecale pol szklanki(wszedzie daje mniej)wiec musialam dodac make:)no i mialam tylko 5 jaj:(, no to dalam cale... no zobacze ten eksperyment,sprzatne sajgon w kuchni i ide sie polozyc bo to juz 7 miesiac i podobno mam sie oszczedzac:)
nie zgadzają się ilości produktów ,na te ilości masła mlieka cukru i jaj to chyba powinno być 1 kg mąki
pączki wyszly bardzo dobre, dalam tylko 6 zoltek i 1/2 masla bo tylko tyle mialam i troche wiecej mleka. ciasto wyroslo super. niestety podczs smazenie z niektorych pączkow wyplyna dzem. z tej porcji wyszly mi 32 calkiem duze pączki. wszystkim bardzo smakowaly. polecam tem przepis :)
nom pączki do bani wyszły róże a nie okrągłe pączusie, nie mam pojecia co zrobilam nie tak?
masakra jestem zła zawiedziona, ide do sklepu po kupne tylko szkoda tego czasu zmarnowanego pieniędzy....
pozdrawiam
Jak wyszły Ci róże zamiast okrągłych kształtów to niedokładnie skleiłaś kulki po dodaniu do środka "farszu". to bardzo ważne aby uważnie zalepic połączenie - ewentualnie mozna na przyszłosc wstrzyknac nadzienie po usmazeniu pączków.
Pączki wyszły znakomite, choć zapomniałam dodać spirytusu. Są lekkie i kształtne, pięknie wyrosły.
... aby pączki się nie rozklejały ...należy do wyrośnięcia i do smażenia układać je na sklejanej stronie. Pozdrawiam .
żeby się fajnie skleiły wycinamy krążki ciasta szklanką nakładamy marmoladę i nie"formujemy kulek" tylko przykładamy drugi wycięty krążek i sklejamy smacznego
masło sie pali i wtedy paczki szybko sie rumienią. Zamiast masła dodajesię olej.
Zamiast spirytusu można dac 2 łyzki octu - wtedy paczki nie "piją" dużo oleju podczas smażenia.
Zamiast lepic kulki, łatwiej jest rozwalkowywać bryłę ciasta po kawałku (jak na pierogi czy makaron) o grubości ok. 1,5-2 cm. i robić kupki z dżemu, potem zawinac na nie ciasto (przykryć je) i wycinać pączki szklanką
wyszło jakieś 40 pączków średniej wielkości, wśrodku trochę nie do smażone, choć temperatura była ok i czas też, może to wina nadzienia, a możę za dużo masła jak dla mnie wystarczyła by polowa kostki, hmm może tak spróbuje
Przepis do bani, już to pisałem
Tomku. Zacznij od gofrów. Łatwiejsze.
Gofry robiłem jak miałem 6 lat, teraz jak mam 8 robię pączki
Komentarze o przepisie raczej "lipnym" jak najbardziej potwierdzam. Polecam korzystać z innej receptury.
Mozna dac do piekarnika na 180 stopni i ok 15 minut i mamy wersje light ;)
19 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Przepis na domowe pączki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują