Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babeczki czekoladowe

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- dwa dojrzałe banany
- 3/4 szkl. mleka
- 1/4 szkl. stopionego masła
- 2 jajka

Składniki suche
- szklanka mąki
- 4 łyżki kakao ( czubate)
- łyżka cukru waniliowego
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 garści bakalii

Polewa:
- pół tabl czekolady
- łyżeczka masła
- 3 łyżki mleka

Babeczki czekoladowe - sposób wykonania:

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz sodę, proszek i kakao. Wrzucamy bakalie i mieszamy.

Do drugiej miski wrzucamy banany i blenderujemy je na gładką masę. Do bananów dodajemy jajka, mleko lekko podgrzane i roztopione masło. Masę mieszamy i wlewamy na suche składniki. Mieszamy łyżką, jeśli są grudki to nie szkodzi.

Masę przekładamy do foremek na muffinki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15-20 min, sprawdzamy patyczkiem. Po wyjęciu studzimy.

Polewa: czekoladę kruszymy do miski, dodajemy mleko i masło. Umieszczamy w kąpieli wodnej do rozpuszczenia. Polewą smarujemy muffinki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 03-05-17| Czytano: 718 razy |komentarz [0]
Babeczki czekoladowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz