Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Babka cud

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka cud - składniki:

1 szklanka cukru
1 kostka masła (ciepłe)
4 jajka
2 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki dżemu np. z czarnej porzeczki



Babka cud - sposób wykonania:

Babka cudPrzepis na babkę cud z programu Ewa gotuje. Przepyszny deser Ewa Wachowicz na świąteczny stół wielkanocny.
Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy żółtka, mieszamy. Sodę dodajemy do mąki i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i mleko, mieszamy mikserem, dodajemy resztę mąki, mieszamy. Następnie dodajemy kakao, cynamon i dżem, mieszamy. Następnie, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy na babkę (forma wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Możemy polać polewą : sok z jednej cytryny mieszamy z cukrem pudrem tak aby powstała gęsta masa.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 15-04-11 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-05 6:50 Zakalec
Mi wyszedl zakalec bo nie dodalam proszku do pieczenia



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-30 14:29 super przepis
bardzo fajny przepis baba wyszła bardzo duża pychota nie zdąrzyła ostygnąć a już jej nie było...


komentarze Dodaj komentarz