Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka cud - składniki:

1 szklanka cukru
1 kostka masła (ciepłe)
4 jajka
2 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki dżemu np. z czarnej porzeczki



Babka cud - sposób wykonania:

Przepis na babkę cud z programu Ewa gotuje. Przepyszny deser Ewa Wachowicz na świąteczny stół wielkanocny.
Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy żółtka, mieszamy. Sodę dodajemy do mąki i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i mleko, mieszamy mikserem, dodajemy resztę mąki, mieszamy. Następnie dodajemy kakao, cynamon i dżem, mieszamy. Następnie, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy na babkę (forma wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Możemy polać polewą : sok z jednej cytryny mieszamy z cukrem pudrem tak aby powstała gęsta masa.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-05 6:50 Zakalec
Mi wyszedl zakalec bo nie dodalam proszku do pieczenia



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-30 14:29 super przepis
bardzo fajny przepis baba wyszła bardzo duża pychota nie zdąrzyła ostygnąć a już jej nie było...


kulinarne przepisy Dodaj komentarz