Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Babka cud

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka cud - składniki:

1 szklanka cukru
1 kostka masła (ciepłe)
4 jajka
2 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki dżemu np. z czarnej porzeczki



Babka cud - sposób wykonania:

Babka cudPrzepis na babkę cud z programu Ewa gotuje. Przepyszny deser Ewa Wachowicz na świąteczny stół wielkanocny.
Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy żółtka, mieszamy. Sodę dodajemy do mąki i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i mleko, mieszamy mikserem, dodajemy resztę mąki, mieszamy. Następnie dodajemy kakao, cynamon i dżem, mieszamy. Następnie, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy na babkę (forma wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Możemy polać polewą : sok z jednej cytryny mieszamy z cukrem pudrem tak aby powstała gęsta masa.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 15-04-11 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-05 6:50 Zakalec
Mi wyszedl zakalec bo nie dodalam proszku do pieczenia



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-30 14:29 super przepis
bardzo fajny przepis baba wyszła bardzo duża pychota nie zdąrzyła ostygnąć a już jej nie było...


komentarze Dodaj komentarz