Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka cud - składniki:

1 szklanka cukru
1 kostka masła (ciepłe)
4 jajka
2 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki dżemu np. z czarnej porzeczki



Babka cud - sposób wykonania:

Przepis na babkę cud z programu Ewa gotuje. Przepyszny deser Ewa Wachowicz na świąteczny stół wielkanocny.
Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy żółtka, mieszamy. Sodę dodajemy do mąki i mieszamy. Następnie dodajemy szklankę mąki i mleko, mieszamy mikserem, dodajemy resztę mąki, mieszamy. Następnie dodajemy kakao, cynamon i dżem, mieszamy. Następnie, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy na babkę (forma wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Możemy polać polewą : sok z jednej cytryny mieszamy z cukrem pudrem tak aby powstała gęsta masa.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-05 6:50 Zakalec
Mi wyszedl zakalec bo nie dodalam proszku do pieczenia



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-30 14:29 super przepis
bardzo fajny przepis baba wyszła bardzo duża pychota nie zdąrzyła ostygnąć a już jej nie było...


kulinarne przepisy Dodaj komentarz