Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto drożdżowe - składniki:

5 dag drożdży
1 szklanka cukru
3 jajka
3/4 szklanki mleka
1 szklanka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 szklanki mąki pszennej

Ciasto drożdżowe - sposób wykonania:

Przepis na ciasto drożdżowe jest prosty i co najważniejsze - drożdżówka zawsze się udaje i jest pyszna!

Drożdże kruszymy w sporej misce, na nie sypiemy cukier, następnie kolejne składniki, zgodnie z ich listą (jajka najpierw roztrzepać). Nie mieszać!! Wymieszamy tuż przed upieczeniem. Po wymieszaniu ciasto przenosimy do formy prostokątnej, pieczemy około godziny w 180 stopniach C.

Całość zostawiamy wg zasady : jeżeli ciasto przyszykujemy rano - pieczemy wieczorem, jeśli wieczorem - pieczemy rano, po prostu składniki muszą postać w misce, przykryte ściereczką.
Na wierzch można położyć owoce np. jagody, jabłka lub kruszonkę, lub to i to.

Proporcje na kruszonkę : kostka masła, szklanka mąki, szklanka cukru - wszystko zagnieść.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz