Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto jabłkowo budyniowe - składniki:

1,5 szklanki cukru
1 kostka margaryny
4 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
1 kg jabłek

Ciasto jabłkowo budyniowe - sposób wykonania:

Bardzo proste i smaczne ciasto jabłkowo-budyniowe. Z podanych proporcji wychodzi duża blaszka przepysznego ciasta.
Margarynę ucieramy z szklanką cukru i żółtkami, dodajemy mąki (wymieszane razem) połączone z proszkiem do pieczenia, całość mieszamy mikserem na gładka masę, na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i mieszamy łyżką lub mikserem ale na wolnych obrotach.
Jabłka obieramy, tarujemy na dużych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Do ciasta możemy użyć gotowych jabłek ze słoika.
Z budyni, litra mleka i połowy szklanki cukru, która została od ciasta gotujemy budyń wg wskazówek na opakowaniu.

3/4 ciasta wylewamy do wyłożonej papierem blachy, na ciasto wykładamy jabłka. Na to wylewamy gorący budyń, na to łyżką wykładamy resztę ciasta - ciężko je rozłożyć na całej powierzchni więc można łyżką po prostu nakładać "placki".
Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
  • Currently 3.00/5

3.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [12]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-05 8:08 TAKA PRAWDA
z tym budyniem to coś nie tak:na pół litra mlaka 2 paczki budyniu.bo tak bedzie za rzadkieu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-05 9:00 ciasto
z budyniem jest wszystko w porządku. Robiłam to ciasto kilka razy, zawsze wychodzi w dodatku takie proste a jest przepyszne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-05 14:44 Tytul
1,5 szklanki mąki ziemniaczanej ?
czy nie ma tu pomyłki obawiam się że wyjdzie ciasto bardzo zbite?

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-10-05 17:21 ciasto budyniowo jabłkowe
Nie ma pomyłki - dodajemy 3 szklanki mąki w tym 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej. Robiłam je i nie jest zbite - jest smaczne a od jabłek i budyniu bynajmniej nie suche u?miech. Do babki piaskowej również dodaje się dużo mąki ziemniaczanej.
Szczerze polecam ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-12 19:33 ile jabłuszek?
Ale ile tych jabłek? Bo nie widzę by było napisane?

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-10-12 20:01 ciasto
do ciasta dodajemy około 1 kg jabłek.
Smacznego u?miech !



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-10 19:44 Tytul
PYSZNE CIASTO I BARDZO ŁATWE DO ZROBIENIA MOJE DZIECI JE UWIELBIAJĄ



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-23 15:51 Tytul
Zrobiłam i pycha!!! Polecam!! Proste, dzieci i mąż zachwyceni!! podawałam je z lodami waniliowym



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-07 10:17 Tytul
dzisiaj dopiero bede robila,mysle ze mi sie uda.Do kawy jak znalaz.



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-06 0:05 pyszne
ciasto wyjeliśmy o 20:00 z piekarnika o 22:00 już nie było pół blachy.dziękujemy jest pyszne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-31 11:18 Pytanie
Jaką wielkość blaszki uszykować.Proszę podać wymiary.Czy może być tortownica Pozdrawiam serdecznie Małgosia.



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-31 15:46 Tytul
blaszka prostokątna o wymiarach około 20x30 cm. Obawiam się, ze tortownica może być za małą smutny


kulinarne przepisy Dodaj komentarz