Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasto z adwokatem

Czas 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 jajka
25 dag cukru pudru
25 dag mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki oleju
1/4 szklanki likieru jajecznego adwokat

Ciasto z adwokatem - sposób wykonania:

Formę do keksa wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, do niej przesiewamy mąkę, połączoną z proszkiem do pieczenia, mieszamy na niskich obrotach.
Do masy dodajemy olej i likier adwokat, ponownie mieszamy na niskich obrotach.
Masę przelewamy do przygotowanej formy, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
Szybko, prosto i bardzo smacznie.
Przepis z programu Ewa Gotuje.
  • Currently 3.00/5

3.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 09-01-11| Czytano: 39910 razy |komentarz [9]
Ciasto z adwokatem komentarz



9 komentarzy

Autor
Tytul
2011-02-19 22:34

brzmi smakowicie!! :) na jaką to jest wielkość foremki? dziękuję

Autor
ciasto z adwokatem
2011-02-20 10:09

forma do keksa

Autor
Tytul
2011-07-06 21:15

Formy do keksa sa roznej wielkosci: krotkie, dlugie, waskie, szerokie... Wiec ponawiam pytanie juz przez kogos zadane: na jaka keksowke jest ten przepis?

Autor
przepis na ciasto
2011-07-06 21:30

11x34 taka jest przykładowa wielkość formy na keksa, aczkolwiek bywają nieco mniejsze i nieco większe. Centymetr, dwa nie robią wielkiej różnicy, ciasto będzie po prostu ciut niższe lub ciut wyższe.

Autor
Tytul
2011-10-22 15:22

Czy w wypisanych skladnikach napewno jest maka ziemniaczana czy po prostu to jakas pomyłka i to ma byc zwykla mąka??

Autor
ciasto
2011-10-22 16:01

nie ma żadnej pomyłki - ma być mąka ziemniaczana ;-)

Autor
ciasto z adwokatem
2011-12-10 14:24

ciasto bardzo wyrosło aż powstał grzybek ale więcej nie upiekę ponieważ jak się je to takie jakieś jest ciągnące (trudno to opisac) a do tego wyczuwalna jest mąka ziemniaczana!!!

Autor
mmmmm
2013-01-15 20:06

czy wy ludzie tacy ciemni czy co ze nie wiecie nic

Autor
Ciasto z ajerkoniakiem
2013-01-23 15:05

Upiekłam.
Niedobre!Mocno czuć mąkę ziemniaczaną.
Nie polecam.Już nigdy nie wykorzystam tego przepisu.
Aganiok

Linia tła strony

Dodaj komentarz