Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z dyni - składniki:

150 g mąki
150 g cukru pudru
250 g obranej dyni
2 jajka
100 g masła
1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
łyżeczka proszku
łyżeczka sody
po garści:
rodzynek (uprzednio zalane wrzątkiem i odcedzone)
orzechów włoskich (pokrojone na mniejsze części)

Ciasto z dyni - sposób wykonania:

Pyszne ciasto keks z dynią i bakaliami.
Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Suche składniki a więc mąkę, cukier, proszek sodę i przyprawę do piernika łączymy ze sobą. Masło roztapiamy. Jajka ubijamy i do nich wlewamy masło.
Masę mieszamy z suchymi składnikami a na koniec dodajemy dynię oraz bakalie i wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy "keksówki", pieczemy 45 minut w 180 stopniach C. Można po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-14 21:29 Tytul
przepis sprawdzony ,ciasto bardzo dobre i smaczne zwlaszca przy malej czarnej.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-21 13:49 Tytul
Ciasto dyniowe smakowo bardzo dobre, ale
jak na mój gust trochę za bardzo wilgotne, wygląda jak niedopieczone.Dokładnie
przygotowałam i piekłam w/g przepisu. Po
upieczeniu było na wierzchu rumiane i chrupiące , a w środku maziowate, nie wygląda to apetycznie.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 14:56 Tytul
Dobre w smaku ale mi też wyszło w środku jakby niedopieczone, takie lepkie....



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 16:50 ciasto z dyni
w takim razie wydaje mi się, że należy piec nieco dłużej i w termoobiegu. Wiadomo są różne piekarniki więc ten czas pieczenia jest tak do końca wartością stałą



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 16:54 ciasto z dyni
ciasto to charakteryzuje się tym, że jest wilgotne to "wina" a raczej zasługa dyni ale jeśli jest maziowate to ewidentnie oznacza, że jest niedopieczone, proszę wydłużyć czas pieczenia i włączyć termoobieg



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-03 13:34 pychota!!
Ciasto wyszlo pyszne, puszyste, polecam tan przepisu?miechpiekłam bez termoobiegu i wyszlo super.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-31 20:36 No cóż...
Ciasto zrobiłam według przepisu, piekłam w 180 stopniach i po 45 minutach wyszedł i tak zakalec.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-23 15:26 nieudane
Niestety mnie również wyszło zakalcowate, przede wszystkim było zbyt rzadkie już przed pieczeniem. Wygląda na to aby mąki było za mało. Piekłam w termoobiegu ok 1,5 godz.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz