Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z dyni - składniki:

150 g mąki
150 g cukru pudru
250 g obranej dyni
2 jajka
100 g masła
1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
łyżeczka proszku
łyżeczka sody
po garści:
rodzynek (uprzednio zalane wrzątkiem i odcedzone)
orzechów włoskich (pokrojone na mniejsze części)

Ciasto z dyni - sposób wykonania:

Pyszne ciasto keks z dynią i bakaliami.
Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Suche składniki a więc mąkę, cukier, proszek sodę i przyprawę do piernika łączymy ze sobą. Masło roztapiamy. Jajka ubijamy i do nich wlewamy masło.
Masę mieszamy z suchymi składnikami a na koniec dodajemy dynię oraz bakalie i wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy "keksówki", pieczemy 45 minut w 180 stopniach C. Można po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-14 21:29 Tytul
przepis sprawdzony ,ciasto bardzo dobre i smaczne zwlaszca przy malej czarnej.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-21 13:49 Tytul
Ciasto dyniowe smakowo bardzo dobre, ale
jak na mój gust trochę za bardzo wilgotne, wygląda jak niedopieczone.Dokładnie
przygotowałam i piekłam w/g przepisu. Po
upieczeniu było na wierzchu rumiane i chrupiące , a w środku maziowate, nie wygląda to apetycznie.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 14:56 Tytul
Dobre w smaku ale mi też wyszło w środku jakby niedopieczone, takie lepkie....



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 16:50 ciasto z dyni
w takim razie wydaje mi się, że należy piec nieco dłużej i w termoobiegu. Wiadomo są różne piekarniki więc ten czas pieczenia jest tak do końca wartością stałą



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-02 16:54 ciasto z dyni
ciasto to charakteryzuje się tym, że jest wilgotne to "wina" a raczej zasługa dyni ale jeśli jest maziowate to ewidentnie oznacza, że jest niedopieczone, proszę wydłużyć czas pieczenia i włączyć termoobieg



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-03 13:34 pychota!!
Ciasto wyszlo pyszne, puszyste, polecam tan przepisu?miechpiekłam bez termoobiegu i wyszlo super.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-31 20:36 No cóż...
Ciasto zrobiłam według przepisu, piekłam w 180 stopniach i po 45 minutach wyszedł i tak zakalec.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-23 15:26 nieudane
Niestety mnie również wyszło zakalcowate, przede wszystkim było zbyt rzadkie już przed pieczeniem. Wygląda na to aby mąki było za mało. Piekłam w termoobiegu ok 1,5 godz.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz