Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto z gruszkami

Czas 75 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

300 g mąki pszennej
100 g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g cukru pudru
cukier waniliowy
4 jajka
150 g masła
50 g starowanej czekolady gorzkiej
5 gruszek (dojrzałe)
1 galaretka gruszkowa

Ciasto z gruszkami - sposób wykonania:

Białka z jajek ubijamy na pianę. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka, pomału śmietanę, skórkę z cytryny (starkowaną) oraz sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy, masę łączymy z makami i proszkiem do pieczenia oraz pianą z białek i czekoladą. Wylewamy do nasmarowanej tłuszcze tortownicy. Pieczemy 50 minut w 190 stopniach.
Gruszki obieramy, kroimy w plastry, układamy na upieczonym i wystudzonym cieście. Gruszki zalewamy tężejącą galaretką.
Efekt smakowy piorunujący ;).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 09-08-10| Czytano: 7982 razy |komentarz [0]
Ciasto z gruszkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz