Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Drobiowe szaszłyki

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka
- 6 małych pieczarek
- 6 śliwek kalifornijskich bez pestek
- 6 plasterków boczku
- 2 średnie cebule

Drobiowe szaszłyki - sposób wykonania:

Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę o bokach ok. 2 cm. Pieczarki oczyścić, usunąć
trzonki. Śliwki zawinąć w plasterki boczku, cebulę pokroić w talarki. Nadziewać na rożenka na przemian: kawałki mięsa, pieczarki, boczek ze śliwką i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posmarować z obu stron oliwą i posypać przyprawą do grilla. Piec z każdej strony przez mniej więcej 5 minut.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 08-05-08| Czytano: 24501 razy |komentarz [0]
Drobiowe szaszłyki komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz