Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Drożdzowe bułeczki Zawijasy

Składniki:

składniki na 10 bułek
*500g mąki pszennej
*20g drożdży
*300 ml letniego mleka
*50g rozpuszczonego masła
*30g cukru
*2 łyżeczki cynamonu

Drożdzowe bułeczki Zawijasy - sposób wykonania:

Z drożdży i mleka zrobić rozczyn. Gdy podrośnie, wlać do reszty mąki i wyrabiać,dodając masło i cukier, odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkować w prostokąt, posypać cynamonem, zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Piec w 200 st.przez 20 min.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 20-07-11| Czytano: 7418 razy |komentarz [0]
Drożdzowe bułeczki Zawijasy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz