Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Flaczki drobiowe

Czas 90 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg żołądków drobiowych
1/2 kg wołowiny
2 pietruszki
2 marchewki
1/4 selera
ostra papryka w proszku
sól, pieprz, ziele angielskie
majeranek

zasmażka:
łyżka mąki pszennej
łyżka masła

Flaczki drobiowe - sposób wykonania:

Żołądki myjemy, gotujemy aż będą miękkie, odcedzamy. Wołowinę myjemy i gotujemy, gdy będzie miękka wyjmujemy a wywar z niej zostawiamy.
Żołądki i wołowinę kroimy w paski i wraz z warzywami starowanymi na grubych oczkach wkładamy z powrotem do wywaru, dodajemy ziele angielskie, przyprawy, zagęszczamy zasmażką - na patelni podsmażamy mąkę, gdy zbrązowieje dodajemy masło, troszkę wody i przekładamy ją do garnka z zupą. Doprawiamy majerankiem.
Pyszny!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 02-05-10| Czytano: 14271 razy |komentarz [0]
Flaczki drobiowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz