Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 95 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki bez zawijania - składniki:

700 gram mięsa mielonego dobrej jakości np. szynka mielona
700 g kapusty białej
1 spora cebula
1 torebka ryżu
2 jajka
2 łyżki bułki tartej

olej
4 łyżki koncentratu pomidorowego
około 1 litra bulionu (może być z kostki)
przyprawy: sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy np. zioła

Gołąbki bez zawijania - sposób wykonania:

Pyszne gołąbki bez zawijania, polecam ten przepis, danie jest wyśmienite.
Mięso wrzucamy do miski, kapustę szatkujemy bardzo drobno, dodajemy do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, dodajemy do mięsa i kapusty, wbijamy jajka. Cebulkę obieramy kroimy drobno, szklimy na oleju, dodajemy do masy. Całość mieszamy aż składniki dobrze się połączą, przyprawiamy solą (nie za wiele gdyż słony jest ryż oraz zalejemy gołąbki słonym bulionem) i pieprzem. Masę zagęszczamy bułką tartą. Z masy formujemy kotleciki, obsmażamy z obu stron na oleju, po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, tak powstałym sosem pomidorowym zalewamy gołąbki.W ten sposób przygotowane danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około godzinę. Podajemy z ziemniakami. Polecam u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-06 18:54 Gołąbki świetne
Ja dodalam kapusty pekińskiej przez co krócej się zapiekały. Przepis wyśmienity. Polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-31 20:43 Spróbujcie, nie pożałujeci
Mój mąż oznajmił, że gdybym go nie powstrzymała, zjadłby wszystkie gołąbkowe kotleciki. Powstrzymałam, ziemniaki, ogórek kiszony i dla 3 osobowej rodziny wyszedł obiad na 2 dni u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-21 17:17 Tytul
Polecam te gołąbki, są na prawdę wyśmienite, ale! Zamiast kapusty białej wolę dać kapustę pekińską, ponieważ jest dużo lepsza do tego typu gołąbków u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-24 17:38 BRAWO!!!!
Pierwszy raz zrobiłam dziś gołąbki i są fenomenalne :D super przepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-23 12:22 Ola
A naczynie żaroodporne rozumiem ze przykrywamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-26 9:22 Tytul
tak, przykrywamy. Można odkryć na 20 minut przed końcem - jeśli ktoś lubi podpieczone :D



Przepisów
Od
Dodano 2014-09-14 14:31 Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości mięsa dodaję 4 jaja oraz 1/3 szklanki kaszy manny. Kapusta powinna być bardzo drobno zszatkowana i odciśnięta z soku (sok dodajemy do bulionu). Zamiast koncentratu pomidorowego, winny być pomidory przetarte. Walory smakowe niezmiennie PYSZNE u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2014-09-14 14:34 cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz