Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 95 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki bez zawijania - składniki:

700 gram mięsa mielonego dobrej jakości np. szynka mielona
700 g kapusty białej
1 spora cebula
1 torebka ryżu
2 jajka
2 łyżki bułki tartej

olej
4 łyżki koncentratu pomidorowego
około 1 litra bulionu (może być z kostki)
przyprawy: sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy np. zioła

Gołąbki bez zawijania - sposób wykonania:

Pyszne gołąbki bez zawijania, polecam ten przepis, danie jest wyśmienite.
Mięso wrzucamy do miski, kapustę szatkujemy bardzo drobno, dodajemy do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, dodajemy do mięsa i kapusty, wbijamy jajka. Cebulkę obieramy kroimy drobno, szklimy na oleju, dodajemy do masy. Całość mieszamy aż składniki dobrze się połączą, przyprawiamy solą (nie za wiele gdyż słony jest ryż oraz zalejemy gołąbki słonym bulionem) i pieprzem. Masę zagęszczamy bułką tartą. Z masy formujemy kotleciki, obsmażamy z obu stron na oleju, po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, tak powstałym sosem pomidorowym zalewamy gołąbki.W ten sposób przygotowane danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około godzinę. Podajemy z ziemniakami. Polecam u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [8]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-06 18:54 Gołąbki świetne
Ja dodalam kapusty pekińskiej przez co krócej się zapiekały. Przepis wyśmienity. Polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-31 20:43 Spróbujcie, nie pożałujeci
Mój mąż oznajmił, że gdybym go nie powstrzymała, zjadłby wszystkie gołąbkowe kotleciki. Powstrzymałam, ziemniaki, ogórek kiszony i dla 3 osobowej rodziny wyszedł obiad na 2 dni u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-21 17:17 Tytul
Polecam te gołąbki, są na prawdę wyśmienite, ale! Zamiast kapusty białej wolę dać kapustę pekińską, ponieważ jest dużo lepsza do tego typu gołąbków u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-24 17:38 BRAWO!!!!
Pierwszy raz zrobiłam dziś gołąbki i są fenomenalne :D super przepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-23 12:22 Ola
A naczynie żaroodporne rozumiem ze przykrywamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-26 9:22 Tytul
tak, przykrywamy. Można odkryć na 20 minut przed końcem - jeśli ktoś lubi podpieczone :D



Przepisów
Od
Dodano 2014-09-14 14:31 Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości mięsa dodaję 4 jaja oraz 1/3 szklanki kaszy manny. Kapusta powinna być bardzo drobno zszatkowana i odciśnięta z soku (sok dodajemy do bulionu). Zamiast koncentratu pomidorowego, winny być pomidory przetarte. Walory smakowe niezmiennie PYSZNE u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2014-09-14 14:34 cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz