Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 95 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki bez zawijania - składniki:

700 gram mięsa mielonego dobrej jakości np. szynka mielona
700 g kapusty białej
1 spora cebula
1 torebka ryżu
2 jajka
2 łyżki bułki tartej

olej
4 łyżki koncentratu pomidorowego
około 1 litra bulionu (może być z kostki)
przyprawy: sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy np. zioła

Gołąbki bez zawijania - sposób wykonania:

Pyszne gołąbki bez zawijania, polecam ten przepis, danie jest wyśmienite.
Mięso wrzucamy do miski, kapustę szatkujemy bardzo drobno, dodajemy do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, dodajemy do mięsa i kapusty, wbijamy jajka. Cebulkę obieramy kroimy drobno, szklimy na oleju, dodajemy do masy. Całość mieszamy aż składniki dobrze się połączą, przyprawiamy solą (nie za wiele gdyż słony jest ryż oraz zalejemy gołąbki słonym bulionem) i pieprzem. Masę zagęszczamy bułką tartą. Z masy formujemy kotleciki, obsmażamy z obu stron na oleju, po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, tak powstałym sosem pomidorowym zalewamy gołąbki.W ten sposób przygotowane danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około godzinę. Podajemy z ziemniakami. Polecam u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [6]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-06 18:54 Gołąbki świetne
Ja dodalam kapusty pekińskiej przez co krócej się zapiekały. Przepis wyśmienity. Polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-31 20:43 Spróbujcie, nie pożałujeci
Mój mąż oznajmił, że gdybym go nie powstrzymała, zjadłby wszystkie gołąbkowe kotleciki. Powstrzymałam, ziemniaki, ogórek kiszony i dla 3 osobowej rodziny wyszedł obiad na 2 dni u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-21 17:17 Tytul
Polecam te gołąbki, są na prawdę wyśmienite, ale! Zamiast kapusty białej wolę dać kapustę pekińską, ponieważ jest dużo lepsza do tego typu gołąbków u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-24 17:38 BRAWO!!!!
Pierwszy raz zrobiłam dziś gołąbki i są fenomenalne :D super przepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-23 12:22 Ola
A naczynie żaroodporne rozumiem ze przykrywamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-26 9:22 Tytul
tak, przykrywamy. Można odkryć na 20 minut przed końcem - jeśli ktoś lubi podpieczone :D


kulinarne przepisy Dodaj komentarz